Sound Summer Session | Duet excepțional de voce și pian: Luiza Zan și Sárik Péter

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel de-al doilea concert din seria Sound Summer Session la Carei, va avea loc duminică, 14 iulie 2019, de la ora 20, în aer liber în micul Amfiteatru din centrul orașului și va aduce în fața publicului doi interpreți cunoscuți de jazz: Luiza Zan și Sárik Péter, un duet excepțional de voce și pian.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în Castelul Karolyi.

Cântăreața româncă de jazz Luiza Zan și pianistul maghiar de jazz Sárik Péter colaborează din 2013, reprezentând un duet de succes atât în România cât și în Ungaria.

Muzica lor combină o varietate de stiluri: jazz tradițional și modern, muzică populară românească și maghiară și muzică clasică.

Trăsătura lor principală este stilul de interpretare extrem de energic și variat, ceea cea i-a făcut deosebit de populari în rândul publicului larg.

Luiza Zan este câștigătoarea a numeroase premii la festivaluri de profil din țară și străinătate, cele mai importante fiind obținute la Festivalul de jazz de la Montreux, unul dintre cele mai importante festivaluri-concurs de jazz din lume: premiul juriului în 2003 și locul al doilea la ediția din 2004.

Se simte confortabil în fiecare stil de muzică pe care îl abordează, fiind un artist desăvârșit, cu un talent instinctiv ieșit din comun.

Sárik Péter a fost, de asemenea, premiat de mai multe ori atât ca și compozitor, cât și ca pianist. A fost distins cu premiile: Artisjus, Emerton, Orszácky, este câștigător al premiului Double Fonogram, iar în 2016 a fost numit "Muzicianul Anului" în Ungaria.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii