alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

Summer Sound Sessions s-a încheiat cu un concert de muzică veche susținut de Carmina Renascentia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipului Carei s-a încheiat evenimentul „Summer Sound Sessions” cu un concert memorabil susținut de formația de muzică veche CARMINA RENASCENTIA din Carei.

În deschiderea evenimentului Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” a adresat câteva cuvinte celor prezenți despre proiectul „Summer Sound Sessions”, după care, cu toții au ținut un moment de reculegere în memoria regretatului artist dr. Rudolf Fátyol, care a încetat din viață la începutul acestei săptămâni, după ce a pierdut lupta cu o boală grea.


Programul variat a cuprins muzică sacră și profană din Transilvania, specifică secolelor XV - XVII.


Formaţia, formată din Keresztesi Ildikó, Lőrincz Tünde, Jónucz Alfonz, Lőrincz Szilveszter, Vezér János, Enyedi Anna Regina, Enyedi Bálint a interpretat lucrările folosind instrumente de epocă sau replici fidele ale acestora. Menirea artiștilor este de a promova valorile muzicii vechi din manuscrisele de epocă, într-un stil viu, plin de pasiune.


La finalul evenimentului, la aplauzele insistente ale publicului, artiștii au mai interpretat o melodie pentru cei prezenți.


La toate cele patru evenimente din cadrul Summer Sound Sessions au asistat aproximativ 600 de spectatori.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii