davis banner

Festivalul de la Oțeloaia, la a 63-a ediție. Spectacolul va fi prezentat de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 18 august la ora 12:00, va avea loc cea de-a LXIII-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Prezentarea manifestării va fi făcută de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor, care se va afla pentru prima dată la Oțeloaia.

În program:

Dinu Iancu Sălăjanu

Malvina Madar Iederan

Leontina Dorca și Maria Carmen Sas

Maria Petca Poptean

Hermina Marc Iluț

Marian Buzilă

Adelina Costina

Bianca Cionca

Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ –– soliști vocali: 9- Silvia Șuth, 10- Liliana Bota, 11- Darius Câmpean; solist instrumentist – 12- Bogdan Bota

Ansamblul Folcloric „Cununița și Cununița Năzdrăvană”

Grupul folcloric ,,Homoroade’’

Dănțăușii din Cuța și Soconzel

Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei

Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud

Ansamblul Folcloric „Mugurașii Codrului” din Giorocuta

Ansamblul Folcloric „Vatra” din Santău

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii