”Europa la ea acasă - Sportivi Olimpici reprezentativi”, de Ziua Europei, în Parcul Dendrologic din Carei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică, 09 mai 2021, în Parcul dendrologic din municipiul Carei, reprezentanții Direcției de Cultură și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural ”Gróf Károlyi" au deschis oficial, pentru al nouălea an consecutiv, proiectul intitulat ”Europa la ea acasă".

Proiectul lansat în anul 2013, constă expunerea timp de câteva luni (în timpul sezonului de vară) a unor panouri informative cu personalități marcante din țările membre ale Uniunii Europene pe aleea principală din Parcul Dendrologic și are ca scop promovarea valorilor europene. Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele statelor Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

Tema proiectului (Sportivi olimpici reprezentativi din țările Uniunii Europene") a fost aleasă la începutul anului, în contextul organizării în 2021 a Jocurilor Olimpice din Tokyo și prezintă sportivi olimpici din țările U.E. cu performanțe notabile la Jocurile Olimpice sau competițiile internaționale la care au participat. 

sportivi olimpici carei1

Plăcuțele cuprind mai multe informații despre sportivi: nume și prenume, poze, data și locul nașterii, medalii și titluri obținute de-a lungul carierei, etc. Pentru cei care doresc să afle mai multe detalii, acestea pot fi citite cu un telefon inteligent prin intermediul codurilor QR.

Dintre sportivii care apar pe panouri amintim: Nadia Comăneci, Krisztina Egerszegi, Brigit Fischer, Hubert van Innis, Věra Čáslavská, Paavo Nurmi, Teddy Riner, Edoardo Mangiarotti, Tina Maze.

Au contribuit la realizarea proiectului: Avârvarei Melinda, Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Anca Iepure, Mirela Lobonț, Matei Sorin, Adrian Ștefănuți, Vénig Árpád. Realizarea designului grafic: Fastus Josef.

sportivi olimpici carei2

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii