Festivalul Folcloric Codrenesc de la ”Oțeloaia” va avea loc, chiar dacă Primăria Homoroade nu susține organizarea cu restricții

Duminică 22 august 2021, de la ora 12:00, va avea loc cea de- a LXIV-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Pensiunea ”Popasul Codrenilor” Oțeloaia. 

Pe de altă parte, Primaria Homoroade a anunțat că nu sustine organizarea cu restrictii a Festivalului Codrenesc de la Oțeloaia.

”Conform HG 795 / 2021, publicata in Monitorul Oficial nr 741 din 29 iulie 2021 : " ......desfasurarea in aer liber a festivalurilor publice, evenimentelor culturale ......., sunt permise cu purtarea mastii de protectie,....participarea persoanelor vaccinate, a persoanelor care prezinta un test RT -PCR  negativ nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore  sau persoanele care se afla intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara infectarii cu SARS-COV -2 ........". În aceste conditii, dar si datorita  faptului  ca populatia in zona rurala este imbatranita iar  procentul  celor vaccinati este foarte mic, Primaria si Consiliul Local Homoroade nu sustin organizarea festivalului in acest an!” este anunțul postat de primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, pagina sa de socializare.

Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis generaţiilor viitoare. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în vrreme, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Deschiderea Festivalului va fi făcută de Grupul Folcloric din Homoroade. Apoi, pe scenă vor evolua: Sava Negrean Brudașcu, Ana Holdiș Pop, Malvina Madar Iederan, Leontina Dorca, Maria Carmen Sas, Hermina Marc Iluț, Marian Buzilă, Maria Tripon, Ionuț Rotar, Ionela Bumb, Bogdan Bota, Liliana Bota, Carmen Oșian, Aida Negrea, Luca Molnar, Alexandra Nagy, Sara Ciorba, Alexandra Tămaș și Sara Nistor , precum și Ansamblurile Folclorice ”Cununița Năzdrăvană”, ”Cetatea Codrului” din Ardud, ”Vatra” din Santău, ”Ceatăra” din Carei, ”Florile Tărnii” din Tarna Mare, ”Flori de Codru” și ”Codrulețul” din Tășnad, ”Vițe de Iederă” și ”Dănțăușii din Soconzel și Cuța”.

Pentru persoanele din Satu Mare care doresc să participe la această ediție a Festivalului, și pot prezenta acte doveditoare că s-au vaccinat, sau au trecut prin boală, instituția organizatoare pune la dispoziție în mod gratuit, mijloace de transport (microbus/ autocar), în funcție de numărul celor înscriși.

Vă rugăm să confirmați participarea până joi, 19 august 2021, ora 12:00, la telefon  0753.055.545 - Pustai Gabriel - referent C.J.C.P.C.T. Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii