davis banner

Expoziție de artă contemporană – Atelier în mai, la a X-a ediție

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vernisaj de expoziție, spectacol muzical și teatral.

Grupul de artiști de pe str. Ștrandului, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" organizează vernisajul celei de-a X-a ediții a expoziției de artă contemporană Atelier în mai, ce se va desfășura în perioada 19 mai - 10 iunie. Aniversarea de 10 ani ne oferă oportunitatea de a prezenta operele de artă ale ultimului deceniu.
 
Evenimentul de arte vizuale va fi găzduit de Atelierul Memorial Aurel Popp din Satu Mare, unde vor fi expuse lucrări recente ale grupului de artiști de pe strada Ștrandului, precum și lucrările artiștilor invitați. În spațiul expozițional vor fi expuse spre vizionare și alte lucrări ale artiștilor invitați.
 
Vernisaj de expoziție cu program variat 
 
La vernisajul expoziției de artă contemporană Atelier în mai, anul acesta se vor desfășura programe muzicale și teatrale pentru a da puțină culoare atmosferei artistice. La data de 19 mai, formația de muzică clasică Brass and More va susține o prestație, iar la data de 20 mai responsabil pentru atmosferă va fi Dobri. În aceeași zi de 20 mai, va avea loc și o întâlnire cu artiștii expozanți, mediată de performance-ul „Al XIV-lea element”. Artele contemplative vor fi dinamizate de elemente performative, care vor descrie o amprentă  relațională intimă, menită să decripteze mesajul transmis de artist, prin evidențierea schimbului spontan care se creează între lucrarea expusă și privitor. Rezultatele acestui schimb de interacțiune privitor-performer-artist, va face obiectul unei instalații multimedia. 
Experimentul interacțiunii are la bază un concept creat de Crina Andriuca, actriță a Teatrului de Nord din Satu Mare, care va performa alături de colegii ei, Bianco Erdei şi Anette Marka, având suportul tehnic din partea trupei Mendel Collective, Cluj Napoca (Thomas Mendel şi Adina Cristina Raţiu)
 
Programul vernisajului:
Vineri, 19 mai, ora 20.00
Vernisajul expoziției
Interpreți invitați: Brass and More, formație de muzică clasică
 
Sâmbătă, 20 mai, ora 20.00
Performance artistic „Al XIV-lea element”
Întâlnire și discuții libere cu artiștii
Responsabil pentru atmosferă: Dobri
 
Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor experimenta o călătorie contemporană în timp, deoarece expoziția reamintește și rezumă perioada ultimului deceniu, procesul artistic și evoluția lumii, toate acestea prin filtrele subiective individuale ale artiștilor.
 
Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 mai - 10 iunie.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii