alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Rata de infectare în municipiul Satu Mare a coborât la 3,54 cazuri COVID-19 la mia de locuitori

Prefectul Radu Bud mulțumește sătmărenilor pentru modul în care în perioada carantinei au respectat măsurile impuse, ceea ce a dus la o scădere a ratei de infectare după cele două săptămâni de carantină, de la 8,24 la mia de locuitori la 3,54 la mia de locuitori. 

De asemenea, atât la nivelul județului nostru, precum și la nivel național, se poate observa o stabilitate, chiar o ușoară scădere a numărului de cazuri pozitive, cu toate că numărul testelor efectuate se menține ridicat.

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ţinând cont de situaţia în care ne găsim, prefectul revine cu rugămintea către populație de a respecta în continuare măsurile de igienă și protecție, de distanțare socială, să limiteze deplasările cu convingerea că vor fi zile şi ani de aici înainte în care să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă spiritul acestor sărbători.

De asemenea, la nivelul județului Satu Mare s-a constituit Grupul de lucru în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 format din patru reprezentanți responsabili din cadrul Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Garnizoanei Satu Mare și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare care va monitoriza organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare de pe raza județului Satu Mare, respectiv 4 centre în ambulatoriile spitalelor pentru personalul medical,  12 centre pentru vaccinarea populației și o caravană mobilă pentru vaccinarea persoanelor instituționalizate și a celor nedeplasabile. Vaccinarea este un act voluntar și gratuit, iar vaccinul este în acest moment în curs de aprobare la Agenţia Europeană a Medicamentului.

În continuarea ședinței săptămânale, alături de șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a fost stabilită desfășurarea evenimentelor prilejuite de  comemorarea a  31 de ani de la Revoluția din 1989, respectiv omagierea eroilor căzuți pentru libertate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii