alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Taxa de intrare în Veneția intră în vigoare joi, dar nu toți turiștii sunt obligați să o plătească

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând de joi, 25 aprilie, turiștii de o zi vor trebui să prezinte un bilet pentru a intra în Veneția, într-o măsură prin care orașul speră să oprească valul de turism de masă. 

Noul permis, sub forma unui cod QR achiziționat online pentru o taxă unică de 5 euro, trebuie prezentat la principalele puncte de intrare în Serenissima. 
În ciuda prețului redus și a faptului că nu există o limită superioară a numărului de vizitatori, Veneția speră să descurajeze unii turiști să se înghesuie pe străzile sale înguste și pe podurile care traversează canalele în zilele cele mai aglomerate, scrie Le Figaro.
Orașul Dogilor va deveni astfel primul oraș turistic din lume care va impune o taxă de intrare, într-un moment în care mișcările anti-turistice se înmulțesc, în special în Spania, ceea ce determină autoritățile să ia măsuri pentru a reconcilia bunăstarea localnicilor cu un sector economic crucial. „Acesta este un experiment, primul de acest fel din lume”, a explicat primarul Veneției, Luigi Brugnaro, în cadrul unei conferințe de presă la Roma, la începutul lunii aprilie.
Această taxă, a cărei punere în aplicare a fost amânată de mai multe ori, vizează doar turiștii zilieri care intră în orașul vechi între orele 8.30 și 16.00. Aceștia vor trebui să își descarce codul QR de pe site-ul dedicat, care este disponibil în limbile engleză, spaniolă, franceză și germană, precum și în italiană. Acest prețios permis va trebui apoi prezentat controlorilor de bilete staționați la principalele intrări în oraș, inclusiv la stația Santa Lucia. Turiștii care nu au îndeplinit această formalitate vor fi invitați să o achiziționeze în ultimul moment, la sosire, cu ajutorul operatorilor locali.
Acest lucru nu va pune probleme, deoarece nu a fost stabilit un plafon pentru numărul de coduri QR vândute în fiecare zi: „Ne opunem numerus clausus, altfel nu mai suntem un oraș, ci un muzeu”, a subliniat primarul Veneției. O amendă cuprinsă între 50 și 300 de euro este prevăzută pentru turiștii care încearcă să scape fără plata taxei – deși autoritățile locale au declarat că vor prefera persuasiunea în locul represiunii. Turiștii care rămân cel puțin o noapte la fața locului nu sunt afectați și vor primi gratuit un cod QR.
 
Există o serie de scutiri. Persoanele cu dizabilități, cei care însoțesc o rudă cu dizabilități, persoanele sub 14 ani, studenții, participanții la un eveniment sportiv etc. vor fi scutiți. Și mulți alții vor putea beneficia de derogări de la această regulă.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii