alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

Spectacolul „Nuntă în Oaș", selectat de importante festivaluri din țară

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La scurt timp după premieră, spectacolul „Nuntă în Oaș" de Anca Munteanu, în regia lui Cristian Ban, a fost selectat de Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad, apoi de New Wave International Theatre Festival din Reșița, unde a câștigat premiul pentru cea mai bună regie. 

În această toamnă, Trupa Mihai Raicu va fi prezentă cu „Nuntă în Oaș" în trei dintre cele mai importante festivaluri din țară: Festivalul de Teatru Piatra Neamț (9 septembrie), Festivalul Național de Comedie de la Galați (7 octombrie), și la cel mai mare festival de gen – Festivalul Național de Teatru, București (20 octombrie, Teatrul Bulandra).    
Sătmărenii sunt invitați la spectacol miercuri 6 septembrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului de Nord.
O tânără mireasă introvertită din Oaș se confruntă în ziua nunții cu întrebarea: „Oare chiar vreau să mă mărit?". Membrii familiei extinse îi accentuează, cu argumentele lor, și mai mult dilema, confirmându-i și temerile legate de anularea nunții. „Nuntă în Oaș" este o comedie despre emigrare, despre însemnătatea rolului de soție și mamă, despre hibele comunicării intergeneraționale.
Anca Munteanu este actriță și dramaturgă, scrie scenarii de film și piese de teatru. A scris piesa „Nuntă în Oaș" în 2022, la rezidența de scriere dramatică „Drama5 "de la Reactor, iar acum debutează ca dramaturg pe scena Teatrului de Nord. Regizorul Cristian Ban este la a doua montare la Teatrul de Nord, în 2018 a semnat regia spectacolului „Iluzii" de Ivan Vîrîpaev. A regizat peste 30 de spectacole în ţară, dar şi în Barcelona, Spania şi în Ungaria, la Teatrul German din Szekszard.
 
Din distribuție fac parte actorii: Roxana Fânață, Andrei Stan, Alina Negrău, Ioana Cheregi, Andrei Gîjulete, Raluca Mara. Costumele și decorul sunt realizate de Tudor Prodan. Creația costumelor oșenești îi aparține Cristinei Milea. Vlad Giurge joacă, cântă la ceteră și a compus coloana sonoră a spectacolului.
 
Durata spectacolului: 1h, 30 min.
Vârsta recomandată: 14 +
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580.
Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/Event/41004762/NUNTA-IN-OAShttps://www.youtube.com/watch?v=AMbJ9DGMV54&ab_channel=TeatruldeNordSatuMare 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii