Cetatea Codrului ARDUD, premiul I la Festivalul Național de Folclor de la Mioveni, Argeș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cetatea Codrului ARDUD, premiul I la Festivalul Național de Folclor de la Mioveni, Argeș.

Cel mai important festival-concurs dedicat ansamblurilor de amatori din România, se desfășoară anual la Mioveni, în județul Argeș, iar dintre zecile de ansambluri de amatori înscrise la ediția a V-a a festivalului, „Cetatea Codrului” ARDUD s-a numărat printre cele 8 selectate, alături de reprezentanți ai județelor Tulcea, Olt, Botoșani, Maramureș, Bihor, Sălaj și Argeș.
Ardudenii au prezentat în fața juriului dansul codrenesc și au pus în scenă „gătatu’ palțăului”, obiceiul premarital specific zonei Codru.
Juriul format din ELISE STAN (președinta juriului) DOINA DASCĂLU IȘFĂNONI, ILEANA VIERU, ELENA IAGĂR și FLORIAN TEODORESCU, specialiști în etnologie, etnografie, coregrafie și folclor, au apreciat că Ansamblul Folcloric “Cetatea Codrului” ARDUD merită să ducă la Satu Mare PREMIUL I al festivalului.
Un rezultat deosebit pentru copiii și tinerii care activează în Ansamblul „Cetatea Codrului” Ardud pe care îi felicităm pentru muncă și dedicare, precum îl felicităm și pe coregraful nostru dedicat Gabriel Boticaș,  pe asist. coregraf Ariana Tunyogi, iar pentru atelierul de artă și cultură tradițională îi mulțumim dnei Malvina Madar Iederan.
Mulțumiri deosebite se îndreaptă și spre părinții care își îndeamnă pruncii și îi susțin în a urma cursurile oferite gratuit de Casa De Cultură „Dr Augustin Mircea” ARDUD. Datorită unui parteneriat eficient instituție-beneficiar avem parte de astfel de momente deosebite.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii