Prima ediție a concursului național de muzică folk Octavian Bud, la Satu Mare

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează în perioada 10-11 noiembrie 2017 prima ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.
Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.
Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.
Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc.
Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.
Concursul se va desfășura în Sala Festivă a Muzeului Județean Satu Mare în data de 10 noiembrie, de la ora 16:00, iar Gala de premiere, la Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 11 noiembrie, de la ora 18:00, cu intrare liberă.
În cadrul Galei de Premiere vor susține recitaluri: Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vasile Mardare, George Negrea, Adina Hodișan și Grupul folk „Eu Cred”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii