Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

”Following Brancusi”, un eveniment la care vor fi prezenți sculptori din țară și străinătate

Vineri, 23 februarie la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, str. Ștefan cel Mare nr. 18, va avea loc evenimentul ”Following Brancusi”.
Pentru a marca Ziua Naţională „Constantin Brâncuși”, vineri, 23 februarie, Primăria Satu Mare organizează un eveniment cu totul deosebit, dedicat celui mai mare sculptor român, Constantin Brâncuși. Evenimentul ”Following Brancusi” va avea loc în Casa Meșteșugarilor, fiind organizat în colaborare cu sculptorul Alexandru Ciobotariu.
Workshop cu intrare liberă
Începând cu ora 12:00 se va desfășura un workshop susținut de un grup de sculptori invitați din toate colțurile țării care vor explica tehnicile de sculptură şi alături de care cei prezenți vor avea ocazia să realizeze un modelaj în lut pe care ulterior să îl ia acasă.
Workshop-ul va fi susținut de sculptorii Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg, Vasile Popa-Oltean, Eugeniu Tibuleac, Gheorghe Ungurean și Fidias Vasquez.
Sculptori invitați din toate colțurile țării
De la ora 16:00, evenimentul va continua pe atmosfera muzicală susținută de quartetul de coarde “ Quasi Cosi”, se va ciocni o cupă de șampanie în timp ce se va face o incursiune în timp pentu a vedea influența stilului său și inovația pe care a adus-o sculpturii contemporane.
Sculptorii invitați își vor prezenta lucrările în cadrul acestui vernisaj care își propune să unească punţile nevăzute dintre generaţiile de sculptori români care au mai expus în S.U.A, Italia, Germania, Franța, precum și în multe orașe din România. La finalul evenimentului, participanții vor decide cel mai îndrăgit artist expozant al serii, care va primi titlul de maestru și premiul special al proiectului “ Following Brancusi ”.
De asemenea, începând de vineri, în sălile de la parterul Casei Meșteșugarilor, veți putea vizita o amplă expoziție de vitralii în stil secession.

Lasă un comentariu

cbadecembrie

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii