banner draxkmaier satu mare

Bani pentru prezența la școală. Elevii vor primi câte 10 lei pentru fiecare zi fără absențe

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezenta integrala, prevede una dintre masurile anuntate de PSD pe site-ul oficial.

Masura face parte dintr-un document numit "Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea", care cuprinde mai multe proiecte ce vizeaza Educatia.
Masura este mentionata in Raportul de Guvernare si prevede "vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de scoala cu prezenta integrala".

"Plata se va face la inceputul lunii urmatoare. In anul scolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si celor din invatamantul gimnazial", este mentionat in document.

Daca o luna are aproximativ 20 de zile de scoala, inseamna ca un elev fara absente ar urma sa primeasca 200 de lei pe luna, conform proiectului prezentat.

Totusi, efortul bugetar pentru punerea in aplicare a acestei masuri ar fi de ordinul miliardelor de lei, doar pentru un singur an scolar, si este greu de crezut ca va putea fi posibil.

Proiectul "Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea" face referite si la alte masuri care vizeaza Educatia, cum ar fi "Digitalizarea invatamantului romanesc", cu dotarea claselor cu table si tablete, digitalizarea manualelor si realizarea de laboratoare digitale pentru stiinte. De asemenea, este mentioant si "programul infrastructura educationala", care prevede grupuri sanitare in toate scolile, obtinerea autorizatiei de functionare pentru toate scolile.


sursa: portalinvatamant.ro

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii