alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Vizită inopinată a prefectului la instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prefectul Radu Roca, alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu, a avut astăzi o serie de întâlniri cu directorii și lucrătorii din cadrul instituțiilor din domeniul agriculturii, în cadrul unor vizite inopinate și de informare. 

Scopul este  de verifica și de a pregăti pentru toți agricultorii buna derulare a campaniilor specifice de primăvară. 
Au avut loc întâlniri  la sediul Oficiului Județean de Zootehnie, a Oficiului Județean de Studii Pedologice si Agrochimice, Direcției pentru Agricultură Județene, dar și al Agenției de Plăți  și Intervenție pentru Agricultură Satu Mare. 
Direcția pentru Agricultură Satu Mare derulează în acest moment programele instituite de HG 150/2024, OUG 13/2024 și OUG 14/2024 respectiv ajutoare de minimis pentru susținerea producției de cartofi în anul anul 2024  (termen de depunere a documentelor 20 mai 2024) și scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite de agricultori în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei în anul 2023 respectiv pentru cultivatorii de tomate în spații protejate (termen de depunere a documentelor 10 mai 2024), usturoi (termen de depunere a documentelor 19 aprilie 2024 și pentru apicultori (termen de depunere a documentelor 11 aprilie 2024). 
Agenția de Plăți  și Intervenție pentru Agricultură Satu Mare pregătește campania de depunere a cererilor unice  de plată pentru anul 2024 care va demara în cel mai scurt timp, după aprobarea calendarului prin ordin al ministrului agriculturii. A fost realizată informarea tuturor primăriilor privind eliberarea și modalitatea de  transmitere către APIA a adeverințelor, fără a mai implica fermierii în acest demers,  conform înscrisurilor din registrele agricole de la nivelul UAT. 
Doresc să mă asigur că lucrurile funcționează bine și suntem pregătiți pentru a gestiona aceste campanii, care sunt foarte importante pentru agricultorii noștri. Încercăm să simplificăm mecanismele, pentru a nu pune oamenii inutil pe drumuri. Solicit tuturor lucrătorilor din instituțiile Ministerului Agriculturii, servicii deconcentrate la nivelul județului Satu Mare implicare maximă și susținere a fiecărui agricultor, pentru ca acesta să cunoască drepturile și să poată beneficia de fondurile necesare pentru derularea activității lor, extrem de importantă pentru securitatea alimentară a fiecarui cetățean al acestei țări”, a declarat prefectul Radu Roca.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii