banner draxkmaier satu mare

Rezultate fără precedent în domeniul învățământului informatic sătmărean obținute de olimpicul David Coroian

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 20-24 noiembrie 2019, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Turneului internațional de informatică, la care a participat și David Coroian, elev în clasa a XI-a B la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. 

David este selectat din vara acestui an în lotul restrâns al României pentru olimpiadele internaționale de informatică și a reprezentat țara noastră, alături de alți elevi, la această competiție.

Turneul internațional de informatică Shumen (Bulgaria) s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2009 la inițiativa lui Biserka Yovcheva și Emil Kelevedzhiev și este o competiție adresată exclusiv elevilor. În acest an participanții au fost peste 200, din peste 10 țări, între care cele mai puternice Rusia, România și Polonia (așa cum apreciază organizatorii).

Mai multe detalii despre concurs sunt publicate la adresa iati-shu.org/en/about-iati/.

David Coroian a participat în echipajul de 8 elevi (Ploiești & Câmpulung Muscel), coordonați de profesorul Daniela Lica. David s-a întors acasă cu un premiu - încununare a muncii depuse, fiind vorba despre o medalie de bronz.

Această distincție are o semnificație specială, oferindu-i lui David posibilitatea de a solicita echivalarea cu nota 10 a probei de informatică a examenului de bacalaureat. 

David este îndrumat la școală de prof. Elenita Durla-Pașca, iar în Centrul Județean de Excelență, de către prof. Nicoleta Șandor.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii