banner draxkmaier satu mare

Klaus Iohannis: ”Școlile se vor deschide pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele Klaus Iohannis susține că școala trebuie să înceapă și fiecare dintre cei implicați, autorități, dascăli și părinți, trebuie să găsească o cale de a se susține reciproc în eforturi. 

”Școlile se vor deschide pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută, chiar dacă situația e diferită față de anii anteriori. Este foarte important ca școala să înceapă fizic, copiii trebuie să meargă la școală, să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, e nevoie de regulamente și proceduri speciale în vremuri de epidemie, și la ele lucrează Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Acolo unde nu se va putea, se va interveni pentru a permite desfășurarea învățământului online. În ceea ce privește protecția în unitățile de învățământ, măsurile nu sunt complicate, sunt cele de bază – purtatul măștii, păstrarea distanței, igiena mâinilor. Toți părinții au o preocupare firească față de sănătatea copiilor. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși, iar dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare - părinții, școala, autoritățile - trebuie să-și asume răspunderea care îi revine”, a afirmat Klaus Iohannis.

 Președintele s-a referit și la rolul și obligațiile părinților, în condițiile în care noile reglementări includ obligativitatea unei declarații pe proprie răspunde a părinților, pentru ca elevii să fie primiți în școli.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii