davis banner

Polițiștii sătmăreni au oferit o vacanță plină de experiențe fără dependențe pentru 2882 de copii și tineri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada vacanței de vară, polițiștii din structurile de siguranța școlară au desfășurat 66 de activități preventive antidrog de care au beneficiat 4380 de persoane, 2882 dintre acestea fiind elevi/minori. 

Activitățile s-au desfășurat în tabere școlare, dar și în școlile de vară, centrele sociale de zi și centrele rezidențiale aflate în subordinea DGASPC. De asemenea, polițiștii au fost constant prezenți în zone de agrement, precum și la festivalurile cele mai importante organizate în această perioadă, activitățile fiind deosebit de bine primite,  în rândul părinților, mai ales, îngrijorați de faptul că ar putea și proprii lor copii cădea în capcana drogurilor.
Polițiștii de siguranță școlară au avut o misiune importantă în perioada vacanței de vară: de a convinge generația tânără de sătmăreni să-și trăiască frumos timpul liber, căutând experiențe care să nu le pună viața și sănătatea în pericol și nici… cazierul. Drogurile pot da senzații pe termen lung, dar o minte perturbată nu îți poate aduce decât riscuri prea mari, ca să merite chiar și curiozitatea de moment, specifică adolescenței. 
Ochelarii de droguri, chestionarele pentru evaluarea cunoștințelor despre substanțele interzise, jocurile de rol, poveștile de viață spuse chiar de foști consumatori de droguri deveniți voluntari în activitățile preventive, au fost ”armele” cu care polițiștii din structurile de siguranță școlară, prevenire și specialiști antidrog din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare le-au folosit în lupta cu stereotipurile, falsele informații și credințele nejustificate care ne fac să ne supraevaluăm capacitatea de răspuns sub efectul alcoolului sau al substanțelor interzise de tip droguri.
Activitățile antidrog vor continua în perioada următoare,  în licee prin proiectul Zero la mie lansat de IPJ Satu Mare, peste 400 de elevi de liceu din anii terminali, din Carei, Tășnad și Negrești Oaș, vor beneficia de informații utile din partea polițiștilor și specialiștilor CPECA, pentru a înțelege că alcoolul și drogurile sunt incompatibile cu calitatea de conducător auto, pe care și-o doresc toți tinerii ce ating pragul majoratului.

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii