alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Prima statuie a lui Nelson Mandela din România, dezvelită la Oradea

Azi, 17 iulie, în sala mare a Primăriei Oradea, a avut loc o întâlnire oficială la care a participat dna Ambasador a Africii de Sud Tenjiwe Mtintso,
prezentă pentru a treia oară în Oradea, alături de decanul Facultății de Istorie și Studii Internaționale, Prof. Ioan Horga și Prof. Mircea Brie. Oaspeții au fost primiți de către viceprimarul Mircea Mălan, care a menționat că această întâlnire are loc cu ocazia zilei de 18 Iulie, care este recunoscută de către Națiunile Unite ca Ziua Internațională Nelson Mandela, al cărui mesaj este de a acționa în serviciul comunității pentru a transforma lumea într-un loc mai bun.
Ambasadorul a reamintit că municipiul Oradea este primul oraș din România în care a fost sărbătorită Ziua Internațională Nelson Mandela anul trecut, când primarul Ilie Bolojan a donat sânge împreună cu domnul Jaco du Plessis, gazda ambasadorului Africii de Sud şi mulţi alţi orădeni. Tenjiwe Mtintso a menționat că este foarte bucuroasă că Oradea și administrația locală este deschisă comunității și proiectelor care vizează ajutarea celor nevoiași și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să acorde timp din viața lor persoanelor aflate în dificultate.
În cursul zilei de ieri, dna Ambasador a Africii de Sud Tenjiwe Mtintso, prezentă pentru a treia oară în Oradea la invitația domnului Jaco du Plessis, a vizitat și Centrul de Protezare Theranova, precum și Fundația Hospice Emanuel unde, în spiritul Zilei Internaționale Nelson Mandela, a petrecut timp și a discutat cu copiii abandonați și cei bolnavi de cancer.
Tot în cadrul evenimentului de azi a avut loc și dezvelirea unei statui reprezentându-l pe Nelson Mandela, realizată în spiritul acestei zile de către sculptorul Gerő Katalin, membră a clubului Rotary din Budapesta.
Statuia a fost dezvelită de către dna Ambasador, viceprimarul Mircea Mălan și artista din Ungaria.
Statuia va fi expusă în cadrul Centrului de Protejare Theranova din Oradea, municipiul fiind primul din România care are o sculptură dedicată marelui om politic sud-african.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii