Viitorii ”mediciniști” de la CN ”Ioan Slavici” față în față cu trei medici sătmăreni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sala festivă a Colegiului Național ”Ioan Slavici” a găzduit întâlnirea dintre elevii doritori să dea admitere la Facultatea de Medicină și trei medici sătmăreni. Invitații au fost: dr. Alina Roatiș (cardiolog), dr. Adela Chindriș (nefrolog) și dr. Cristian Manea (medic la secția UPU).

Cei 93 de elevi prezenți, cu preponderență de la profilul de specialitate științele naturii (și nu numai), au fost impresionați de sinceritatea, modestia, căldura, deschiderea, simplitatea și naturalețea cu care profesioniștii le-au povestit aspecte concrete din profesia de medic, într-o atmosferă relaxată, prietenoasă, de încredere.
S-a discutat despre vocația de medic, despre calitățile pe care să le descoperi în tine înainte de a alege să dai admitere la această facultate, despre studiul intens și provocările anilor de facultate, despre ce înseamnă să devii un medic bun și în continuă evoluție profesională.
Cuvintele care s-au sădit adânc în sufletul celor prezenți au fost: dedicare, empatie, curiozitate științifică, studiu aprofundat, rigoare, comunicare, colegialitate, umanitate, voluntariat, calm, răbdare, responsabilitate, zâmbete, dorința de a-ți ajuta semenii, bucurie, perseverență, performanță, profesionalism.
”A fost o activitate memorabilă și foarte utilă! Mulțumim din tot sufletul oamenilor minunați prezenți în mijlocul nostru și le dorim în continuare numai succese atât pe plan profesional, cât și familial, alături de sănătate, putere de muncă și inspirație!” - mesajul conducerii CNIS.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii