Astăzi este ultima zi de școală din modulul 3 pentru elevii din Satu Mare și alte 29 de județe

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La finalul cursurilor de astăzi, elevii și profesorii din Satu Mare și alte 29 de județe ale țării au, în perioada 20-24 februarie, vacanța “mobilă” decisă de inspectoratele școlare (ISJ).

Astfel, vineri, 17 februarie, modulul 3 din anul școlar 2022-2023 se încheie, urmând ca după această vacanță de schi de o săptămână să înceapă modulul 4, luni, 24 februarie. Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar, fiind introdusă prin ordin al ministrului Cîmpeanu, în 2022, cu aplicare anul acesta școlar. 

Potrivit calendarului anului școlar viitor, 2023-2024, anunțat de Ministerul Educației recent, vacanța mobilă se păstrează, fiecare inspectorat urmând să decidă în care săptămână din perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

Calendarul anului școlar actual, 2022-2023, pentru județul Satu Mare:

calendar an scolar 2022 2023 satu mare

Vacanța din luna februarie 2023 a fost decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie și are o durată de o săptămână, potrivit ordinului de ministru de aproape acum un an.

Județele care vor avea vacanță între 20-24 februarie sunt: Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, plus municipiul București. Vacanță este și pentru copiii de la grădiniță.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii