Cardurile educaționale de 500 lei destinate achiziționării de rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi, promise în octombrie, pot fi ridicate

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tichetele educaționale de 500 de lei, „în cel scurt timp”, vor ajunge la părinți, după cum a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvernde astăzi: „cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală.”

Avem proiecte importante în domeniul educației. Înțeleg că procedura privind tichetele educaționale de 500 lei a fost finalizată atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală”, a spus Marcel Ciolacu.

Tichetele în valoare de 500 de lei se pot folosi doar pentru a cumpăra rechizite și îmbrăcăminte pentru școală și ar fi trebuit inițial să ajungă la copii și părinți în luna octombrie, dar au fost numeroase extinderi de termene ale OUG nr. 83/2023.

Ar trebui să primească carduri în total 486.317 de beneficiari care au fost validați deja, iar alți peste 63 de mii sunt în curs de validare și ar putea fi incluși pe listă, a transmis STS pentru Edupedu.ro, în luna decembrie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii