Încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a. Luni are loc prima probă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi că luni, 5 ianuarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024. Prima probă este cea de Limba şi literatura română, iar rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Informații utile:

  • Probele încep la ora 09:00;
  • Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30;
  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev;
  • Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul;

Important: 

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

program evaluare nationala clasa 8

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii