Banner blato Livrare1 
banner simple shop

A început școala! Emoții mari pentru elevi în prima zi de cursuri

Flori, emoții, revedere.
Școala a început cu multe schimbări în acest an, iar milioane de copii din întreaga țară și-au luat ghiozdanul din cui și s-au reîntors în sălile de clasă.
Peste 53.000 de preșcolari și elevi din județul Satu Mare s-au întors azi la grădiniță și la școală, după o binemeritată vacanță de vară. Elevii, însoțiți de părinți și bunici au trecut azi pragul școlii încărcați de emoții, bucurie și flori. La evenimentele festive, organizate cu prilejul noului an educațional, au participat oficialități care au rostit câte un discurs încurajator elevilor, de început de an.
Potrivit Ministerului Educației, anul școlar 2016-2017 va avea 35 de săptămâni de cursuri.
Vacanţa de iarnă va avea două săptămâni, între 24 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, iar cea intersemestrială între 4 și 12 februarie. Clasele şi grupele din învăţământul primar mai au o vacanţă între 29 octombrie și 6 noiembrie.
Vacanţa de primăvară va fi între 19 și 30 aprilie 2017, iar vacanţa mare va începe pe 23 iunie.
Elevii din clasele terminale vor încheia cursurile pe 2 iunie 2017, iar cei de clasa a VIII-a pe 16 iunie.
Radu Bud a fost prezent luni, 12 septembrie 2016, la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2016/2017 la Colegiul Naţional "Ioan Slavici", respectiv la Şcoala Gimnazială "Grigore Moisil" din municipiul Satu Mare.
  • "Îmi revine onoarea de a vă saluta din partea Guvernului României în acest moment cu o semnificație aparte. Pentru unii e însoțit de emoția primei zile de școală, pentru alții e începutul unui an școlar care va încununa efortul altor șapte. Pentru toți, e ziua în care, prin școală, devenim mai buni și adăugăm o treaptă desăvârșirii personale. Pentru că, până la urmă școala e cea care ne definește și ne rafinează atât în viața personală, cât și în carieră și relațiile interumane. E un nou început pentru corpul profesoral, unul din cele mai performante și apreciate din municipiul Satu Mare. Menirea dumneavoastră ca dascăli se împlinește aici, iar alături de părinți faceți din acești copii mândria noastră. Dragi elevi, faceți urechile mari și lăsați-vă ochii deschiși larg, puneți-vă mintea să zboare, lăsați-vă purtați în lumile deschise de profesori și provocați-i să le descopere pe ale voastre, dar și cutezați a deschide singuri ușile cunoașterii! Pentru că această țară și viitorul nostru vă aparține, vă doresc sa umpleți paginile cataloagelor cu rezultate de care voi și profesorii voștri să fiți mândri! Mult succes tuturor în anul școlar 2016/2017!", a fost mesajul transmis de prefectul Radu Bud.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii