Banner blato Livrare1 

Etapa națională 2017 | Premii obținute de elevii sătmăreni la concursurile de referate și comunicări științifice la istorie și geografie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
În perioada 24 – 27 iulie 2017 s-a desfășurat la Focșani etapa națională a Concursului de referate și comunicări științifice ale elevilor din ciclul liceal la istorie, cu rezultate deosebite obținute de cele două eleve care au reprezentat județul Satu Mare:
Karina Necșe de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, clasa a XII–a (secțiunea Istoria Românilor) și Andreea Stanciu de la Colegiul Național „Doamna Stanca”, clasa a XI-a (secțiunea Istoria Universală).

Karina Necșe a participat la concurs cu lucrarea „Antagonism și virtute. Aspecte din activitatea tinerilor în Primul Război Mondial” obținând Premiul al II-lea, profesor coordonator Nicoleta Cherecheș. Karina Necșe va fi, începând din toamna acestui an, studentă a Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Eleva Andreea Stanciu de la Colegiul Național „Doamna Stanca” a prezentat lucrarea „Castele de tip fortăreață din Evul Mediu francez”, obținând Premiu Special. Comunicarea științifică de istorie universală a fost coordonată de către doamna profesor Gabriela Silaghi. Eleva a avut rezultate deosebite și în anul școlar precedent, fiind pasionată de studiul istoriei.

Tot în luna iulie 2017 s-a desfășurat la Târgu Secuiesc etapa națională a Concursului de referate și comunicări științifice ale elevilor din ciclul liceal la geografie. Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de către eleva Mălina Latiş, clasa a IX-a la Liceul Teoretic Carei, care a obţinut Premiu Special. Lucrarea “Creşterea calităţii infrastructurii și atractivităţii imaginii urbane a orașului Carei prin revitalizarea ecologică a zonei degradate Șomoș” a fost prezentată la secţiunea Geografia Mediului, profesor coordonator fiind Gabriela Menţiu.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii