Banner blato Livrare1 

Sute de copii din județ vor fi pregătiți pentru performanță la Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
O serie de profesori se vor ocupa și vor pregăti copiii aleși pentru performanță, începând de sâmbătă, 7 octombrie.
Atunci va avea loc deschiderea oficială a centrului destinat performanței.
Aproape 300 de elevi din clasele a III-a și a IV-a au fost selectați să facă parte din lotul Centrului Județean de Excelență Satu Mare, respectiv centrele din Carei și Negrești Oaș. Testarea s-a făcut la Limba Română, Matematică și Limba Maghiară.
Peste 470 de elevi din unităţile de învăţământ sătmărene au participat la concursul pentru selecţia celor mai buni elevi din judeţ care s-a desfășurat ieri, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.
Directorul centrului, Viorel Solschi, s-a arătat impresionat de numărul mare de elevi care și-au manifestat dorința de a fi pregătiți la Centrul Județean de Excelență Satu Mare, mărturisind că ideea de a înființa grupe de excelență și pentru elevii din învățământul primar, mai exact clasele a III-a și a IV-a, la disciplinele Matematică, Limba română și Limba maghiară s-a dovedit a fost una inspirată.
Centrul de excelență funcționează în incinta Colegiului Național ”Mihai Eminescu” și dispune de o sală multimedia ultramodernă, cu mobilier, calculatoare, table interactive multitouch cu videoproiector.
Aici au loc pregătiri intensive la mai multe discipline: limba română, limba maghiară, matematică, informatică și tehnologia informației, fizică și astronomie, biologie, chimie, istorie.
Anul trecut, 136 de elevi au participat la diferite olimpiade şcolare, unde 24 dintre aceștia au obţinut numeroase premii la fazele naționale.
Înfiinţat în anul şcolar 2012-2013, Centrul Judeţean de Excelenţă şi-a propus de la început să selecteze, să susţină şi să promoveze elevi sătmăreni capabili de performanţe la diferite discipline.
Cei care doresc să consulte lista cu rezultatele pot accesa site-ul Centrului Județean de Excelență Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii