Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gata cu notele care favorizează anumiți elevi! Roboții iau locul profesorilor la corectat examenele

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Gata cu notele care favorizeaza anumiti elevi! Robotii iau locul profesorilor la corectat examenele.
O universitate din provincia Zhejiang din estul Chinei a inceput sa foloseasca un program informatic de inteligenta artificiala (AI) pentru a corecta lucrarile sustinute de studentii sai la proba scrisa de limba chineza
"Programul AI are nevoie de doar 40 de secunde pentru a corecta un eseu la examenul de limba chineza", a declarat un profesor de la catedra de limba chineza din cadrul Universitatii de Studii Internationale Zhejiang.
Unsprezece studenti straini care provin din sase tari, inclusiv din Rusia, Coreea de Sud si Zambia, au participat la un examen de sfarsit de an. Folosind diverse simboluri, programul AI a depistat cu acuratete o serie de erori, inclusiv exprimari redundante, caractere care lipseau, folosirea incorecta a altora si greseli de topica.
Programul AI a fost creat de specialisti de la grupul Alibaba, un gigant al internetului chinez, care au spus ca rata de acuratete a acestui software s-a apropiat si chiar a depasit in anumite cazuri pe aceea a corectorilor umani.
Potrivit creatorilor sai, dupa ce a convertit lucrarile studentilor in texte digitale cu ajutorul unei tehnologii de recunoastere optica a caracterelor chinezesti, programul AI, care "a invatat" sute de mii de elemente din structura lingvisticii chineze, a putut sa identifice erorile gramaticale si sa le noteze.
Totusi, noul program informatic "poate sa gaseasca doar erorile de limba, insa nu este capabil sa aprecieze o lucrare scrisa prin prisma unor criterii care tin de bogatia vocabularului, tiparul propozitional si stilul literar", a explicat Zhang Lu, profesor de lingvistica la Universitatea Renmin.
sursa: a1.ro

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card