gotec

Urarea transmisă de Preasfinţitul Iustin Sigheteanul pompierilor sătmăreni: ”Dumnezeu să vă ocrotească și Sfântul Iosif să vă întărească să puteți să salvați cât mai multe vieți omenești!” (galerie FOTO)

”Cu multă bucurie am venit în instituția dumneavoastră spre a sfinți
icoana Sfântului protector al tuturor pompierilor din România.Această instituție este una dintre cele mai vechi din România și care astăzi este cu atât mai prezentă în societatea românească și omenească cu cât atmosfera este foarte încinsă din toate punctele de vedere. (...) Când e pârjolit câmpul sau chiar și pădurea, nu este o dramă atât de mare, e o pagubă, dar nu atât de mare, dar când e vorba de locuințe, de lăcașuri de cult, biserici sau vieți omenești, atunci lucrurile sunt de un dramatism deosebit. Nu de puține ori, pompierii își sacrifică propria viață pentru a salva alte vieți. Ei sunt în stare permanentă de sacrificiu pentru a salva bunuri și vieți omenești”, a fost declarația făcută pompierilor sătmăreni de către Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, azi după slujba de sfințire a icoanei ce-l reprezintă pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor din România, icoană situată în incinta ISU Someș Satu Mare.
”Faptul că așezați iocana Sfântului ocrotitor, a Sfântului Ierarh Iosif care a fost Mitropolitul Banatului pentru puțină vreme, când turcii au cucerit Timișoara și când acest Mitropolit, după ce turcii au dat foc Timișoarei, s-a rugat ca Dumnezeu să salveze orașul, și s-a pornit o ploaie torențială încât de acolo ideea că a venit Dumnezeu cu apa. Dar de acolo ideea ca Sfântul Iosif să devină, că a potolit incendiul. Ploaia care i-a trimis-o Dumnezeu, ca sfântul acesta să devină protectorul pompierilor din România”, a explicat Preasfințitul Iustin Sigheteanul.
„Socotim că semănăm în activitatea nostră: dumneavoastră stingeți focul fizic, noi stingem conflictele și arșița duhovnicească din sufletele oamenilor și împăcăm și încercăm să creem armonii. Dumnezeu să vă ocrotească și Sfântul Iosif să vă întărească să puteți să salvați cât mai multe vieți omenești și să dați cât mai puține sacrificii la locul de muncă pentru că e o dramă mare când un om își pierde viața, e un mare act eroic când își pierde viața salvând o altă viață, dar oricum e o dramă pentru orice familie când pierde pe cineva drag”, a spus, în încheiere, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul.
În semn de înaltă apreciere și prețuire, i-a oferit colonelului Dan Gheorghe o diplomă de vrednicie și revista Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reactivarea Episcopieri Maramureșului și Sătmarului și care cuprinde toate rapoartele de activitate pe sectoare.
La rândul său, colonelul Dan Gheorghe a ținut să-i mulțumească pentru oficierea acestei slujbe și i-a înmânat Preasfinţitului Iustin Sigheteanul o replică a icoanei. ”Este prima dată când poposește în instituția noastră o înaltă față bisericească cum sunteți dvs.”, a spus, emoționat, colonelul Dan Gheorghe.
Icoana, realizată în stil bizantin de către preotul Ciprian Contra, are o înălțime de 2,2 metri și a fost realizată în trei săptămâni.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii