FOTO | Cel mai modern poligon de tragere din ţară, inaugurat în prezența șefului IPJ Satu Mare, Sorin Stan

Poliţiştii din Bihor au, de azi, cel mai modern poligon de tragere din ţară, la Baza Sportivă Dinamo Oradea, după finalizarea lucrărilor de renovare ale vechiului spaţiu, realizate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

La eveniment a fost prezent și șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan.

Acum, poligonul este complet schimbat, are spaţiu de tragere climatizat, izolat faţă de condiţiile atmosferice, construit după cele mai riguroase standarde de siguranţă şi echipat cu sisteme electronice sofisticate, cu monitoare de observaţie şi reglaj.

Zona de tragere are spaţiu de aşteptare, dar şi o cabină din sticlă securizată în care se manevrează sistemul pentru comanda şi controlul ţintelor, după specificul şedinţelor de tragere, şedinţe în cadrul cărora, de acum, pe lângă pistoalele Carpaţi, se folosesc şi semiautomate Glock.

"Ţintele sunt videoproiectate şi automatizate, monitorizate video, eliminându-se timpii morţi de deplasare la ţintă pentru a verifica punctajul", a explicat şeful Poliţiei Bihor, chestorul de poliţie Alin Haniş.

Inaugurarea noului poligon s-a realizat, joi, printr-un un exerciţiu demonstrativ de tragere, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SIAS) Bihor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii