Trei puncte ocazionale de trecere a frontierei române-ungare, deschise în judeţul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliția de Frontieră informează că, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 08.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, dintre care trei în județul Satu Mare.

Este vorba despre P.T.F.  Bercu, P.T.F. Peleș şi P.T.F. Horea.


Totodată, în această săptămână (11-15.11.2019), prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalitățile aproximativ 722.500 cetățeni români și străini, dintre care 343.000 pe sensul de intrare și 379.500 pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 207.400 mijloace de transport (98.200 pe sensul de intrare și aproximativ 109.200 pe sensul de ieșire din țară).


În prezent traficul prin punctele de frontieră se desfășoară în condiții normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare.

Menţionăm că, este folosită la maxim capacitatea permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, sens în care continuăm să recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea.


Reamintim că, informaţii privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.


În ceea ce privește situația infracțională, în perioada de referință, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi  "frontiera verde" - polițiștii de frontieră au constatat 253 de fapte ilegale, din care 135 infracțiuni și 118 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români cât şi străini.


Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de contrabanda cu bunuri și frauda vamală, de infracțiunile de fals și uz de fals, precum și de natură economico-financiară. În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 73.100 de lei.


De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 3.347.582 lei.


În aceste zile, cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au dispus măsura nepermiterii intrării în ţară față de 84 de cetăţeni străini, deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, în sensul că nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 61 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii