Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Elicopterul SMURD de la Jibou, probleme tehnice la Cluj

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Piloţii elicopterul SMURD de la Jibou s-au confruntat astăzi, 12 ianuarie, cu probleme tehnice la Cluj, după ce au predat un pacient.

Aceștia au fost nevoiți să aterizeze din nou pe aeroportul clujean. Elicopterul a transportat un bărbat de 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii.Piloţii elicopterul SMURD de la Jibou s-au confruntat astăzi, 12 ianuarie, cu probleme tehnice la Cluj, după ce au predat un pacient. Aceștia au fost nevoiți să aterizeze din nou pe aeroportul clujean. Elicopterul a transportat un bărbat de 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii.

“Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15,20”, au precizat reprezentanții ISU Cluj. Potrivit sursei citate, pacientul a fost predat în siguranţă, problemele tehnice au survenit după predarea acestuia.

″Elicopterul tocmai lăsase un pacient la Cluj, alimentase şi decolase şi după decolare pilotul a sesizat o problemă, care, conform procedurii, din informaţiile pe care le am până acum, a necesitat oprirea unuia dintre motoare, motiv pentru care era normal să nu meargă mai departe, să se întoarcă şi să aterizeze la aeroport, lucru pe care l-a şi făcut în siguranţă. (…) Mie mi s-a transmis că au aterizat fără nicio problemă. Aceste elicoptere au această posibilitate în mod normal, pentru asta sunt ele luate pentru sistemul de urgenţă – chiar dacă unul din motoare cade, celălalt motor poate să ducă elicopterul să îl aterizeze în siguranţă″, a explicat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat la Digi 24.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii