banner draxkmaier satu mare

Oficial | S-a finalizat procedura de achiziții pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria Satu Mare a finalizat procedura de achiziții pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului.

Acest proiect atât de mult așteptat de sătmăreni va prelua o parte importantă din traficul ce se desfășoară între zona de nord și sud a municipiului Satu Mare.

  • ”Între atâtea vești proaste, avem și una bună. Primăria Satu Mare a finalizat procedura de achiziții pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului. Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA. Firma câștigătoare este compania austriacă Strabag, cu peste 70.000 de angajați și o cifră de afaceri de 15 miliarde de euro”, este mesajul transmis de primarul municipiului Satu Mare.

pod strandului satu mare

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii