Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ieri și-au aruncat cu vorbe pe hârtie, azi, personal. Ce urmează?!

După ce s-au ”înțepat” prin comunicatele de presă transmise ieri de instituțiile pe care le reprezintă, azi, primarul Kereskenyi Gabor și prefectul Darius Filip s-au întâlnit față în față.
”Întâlnirea” a fost dorită de primar care s-a prezentat la ușa prefectului alături de câțiva reprezentanți ai locuitorilor din zonele Bercu Roșu și Bercu Mare.
”Reprezentanți ai locuitorilor din zonele Bercu Roșu și Bercu Mare s-au prezentat azi în audiență la primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, pentru a afla motivul pentru care Instituția Prefectului a decis contestarea HOTĂRÂRII nr. 243/26.10.2017 privind atribuirea de denumiri unor străzi şi drumuri din această zonă”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Satu Mare.
În cadrul întâlnirii cu cetățenii, Kereskenyi le-a explicat că intenționează să facă ordine în zona de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare, însă susține că Primăria și Consiliul Local Satu Mare se lovesc de atitudinea ostilă pe care Instituția Prefectului Satu Mare o promovează în tratarea acestui subiect important pentru cetățenii din zonă, care așteaptă de ani de zile o rezolvare.”
  • ”Primarul Kereskényi Gábor a mijlocit o întâlnire a reprezentaților locuitorilor din Bercu cu prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, care, după ce inițial a refuzat dialogul, la insistențele primarului Kereskényi Gábor, a acceptat să-i primească pe cetățeni. În cadrul discuțiilor, prefectul județului Satu Mare nu a oferit o soluție practică de rezolvare a acestei probleme, insistând în continuare pe varianta atacării Hotărârii Consiliului Local Satu Mare, chiar dacă Legea Contenciosului Administrativ nu interzice Instituției Prefectului să renunțe oricând la decizia de a ataca această hotărâre. Pe de altă parte, primarul municipiului Satu Mare a subliniat în cadrul discuțiilor că prin această hotărâre s-a reușit rezolvarea unei probleme stringente a locuitorilor din această zonă, care solicitau de ani de zile măsuri concrete în vederea obţinerii adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate. Primăria Municipiului Satu Mare precizează că adoptarea hotărârii respective a Consiliului Local s-a făcut după ce s-a obținut în 21.09.2017 avizul din partea comisiei de atribuire de denumiri a județului Satu Mare, comisie care funcționează pe lângă Instituția Prefectului Satu Mare.
  • De asemenea, proiectul de hotărâre, cât și numele străzilor a fost adus la cunoștința publică prin intermediul publicațiilor media, atât prin intermediul celor online, cât și prin presa scrisă și a fost postat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Satu Mare. Totodată, hotărârea Consiliului Local Satu Mare a fost adoptată în unanimitate de consilierii sătmăreni, ședința ordinară fiind difuzată de o televiziune locală”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Satu Mare.

Media

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii