gotec

Patru baruri din Satu Mare, amendate de pompieri

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Conform Hotărârii de Guvern nr. 915/2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”
al judeţului Satu Mare în baza Ordinului Inspectoratului General nr. 156885 din 04.11.2015 a constituit Planul de acţiune şi verificare a unităţilor încadrate în categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacole, mall din judeţul Satu Mare. Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Inspectoratului de Jandarmi judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare.
Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul acestui plan în perioada 5-8 noiembrie rezultă următoarele date: în cadrul acestor acţiuni au fost angrenate un număr de 22 de forţe participante la activităţi preventive şi au fost întreprinse patru controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 24 de deficienţe constatate, nouă deficienţe înlăturate şi s-au aplicat nouă avertismente şi şase amenzi în valoare totală de 153.500 lei. Din cele 24 de constatări la faţa locului, la patru agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor şi nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului.
Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii