Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, sărbătorită la Satu Mare cu o paradă spectaculoasă privită de sute de sătmăreni

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României din acest an au fost de departe cele mai reușit din ultimii ani.
Au început cu depuneri de jerbe și coroane de flori la busturile lui Mihai Viteazu, Avram Iancu, Corneliu Coposu, Ion I. C. Brătianu, Iuliu Maniu și au culminat cu oficierea slujbei religioase și depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu din Piața Libertății.
O ploaie măruntă s-a abătut asupra municipiului Satu Mare exact când au început manifestările susținute la poalele statuii preotului dr. Vasile Lucaciu. Repejor, mai micii administrației au sărit să-i adăpostească pe mai marii lor. Astfel, vicepreședintele Consiliului Județean l-a luat sub umbrela sa roșie pe prefect, în timp ce un membru ALDE i-a ținut umbrela președintelui Consiliului Județean.
Avându-l în stânga sa pe președintele PSD Satu Mare, prefectul ”apolitic” a citit mesajul premierului Dacian Cioloș, nu foarte convingător de vreme ce mai multe dintre oficialitățile județene au preferat să-și butoneze telefoanele mobile. La fel a fost surprins, în mulțime, unul dintre preoți în timp ce vorbea la telefonul mobil, înloc să asculte mesajul premierului transmis de prefect.
După ceremonialul depunerilor de coroane, sărbătoarea dedicată zilei de 1 Decembrie din municipiul Satu Mare a continuat la Monumentul Ostașului Român unde sute de oameni au așteptat una dintre cele mai spectaculoase parade militare organizată în Satu Mare.
Manifestările dedicate Zilei Naționale a României continuă azi după următorul program:
17:00 – Recital Ștefan Hrușcă în Piața 25 Octombrie
18:00 – Retragere cu torțe, pornind din Centrul Nou, asigurată de soldații din cadrul Garnizoanei Satu Mare. Pornire iluminat public pentru sărbătorile de iarnă
18:30 – Concert festiv dedicat Zilei Naționale a României la Filarmonica de stat „Dinu Lipatti”.

Media

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii