Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicant 14 sancțiuni contravenționale și au confiscat 26,8 kg, carne de pasăre

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu Mare au realizat în ultima săptămână 98 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on - line.

În urma controalelor au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de  1.200 lei din care, - 1 – amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 Magazin Alimentar, din localitatea Satu Mare – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de comercializare a cărnii de pasăre și 13 avertismente  - pentru 13 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare - 5, Carei – 4, Negrești Oaș – 2 Tășnad - 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor. 

În urma acțiunilor de control în unitățile verificate, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 26,8 kg, carne de pasăre, în valoare totală de 230,3 lei. Produsele confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Având  în  vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului particular către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1107 / 2020, privind  măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii