Toți copiii intră în online. Inspectoratul Școlar, obligat să sprijine elevii care nu au tabletă sau acces la internet

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând de luni, 9 noiembrie, pe o perioadă de 30 de zile, se suspendă activitățile care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar. 

”Începând cu data de 9 noiembrie 2020, conform OMEC nr. 5972/08.11.2020, având în vedere OUG nr.192/05.11.2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020  privind unele măsuri de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea literei a) a art.7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 53 din 08.11.2020, Ordinul MEC nr. 5545/2020 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, se suspendă activitățile care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Activitățile didactice se vor desfășura în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al Internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor de mai sus, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și unitățile de învățământ preuniversitar din județ au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și rețeaua Internet” este anunțul Inspectoratului Școlar Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii