Azi au intrat în vigoare noile măsuri impuse de Guvern. MAI intensifică controalele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne a fost evaluată situația epidemiologică la nivelul județului Satu Mare.  Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în trend ascendent, fiind confirmate în medie 100 de îmbolnăviri pe zi, astfel că numărul localităților unde rata incidenței a depășit 3 la mia de locuitori a ajuns la 18. 

De astăzi au intrat în vigoare noile măsuri impuse de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care prevăd, printre altele purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise, interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00—5,00, închiderea magazinelor la ora 21,00 și trecerea tuturor unităților școlare în sistem online pe o perioadă de 30 de zile.

Prefectul Radu Bud se adresează tuturor sătmărenilor cu rugămintea de a respecta noile măsuri și a solicitat structurilor de control să intensifice acțiunile. Doar dacă vom respecta cu toții aceste măsuri vom putea stabiliza situația în următoarele săptămâni.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a Spitalului Municipal Carei sunt operaționale în acest moment 32 de paturi ATI și s-a luat măsura de extindere a numărului de paturi de acest tip la spitalele din Negrești Oaș și secția Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Din 4 noiembrie, odată cu instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul Ungariei pentru a preveni efectele pandemiei de COVID-19 și a proteja sănătatea și viața cetățenilor, a fost restricționată circulația cetățenilor străini în intervalul orar 00,00 și 05,00, cu excepţia tranzitului prin Ungaria și a altor situaţii strict reglementate.

Pregătirile pentru Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020 sunt în grafic, iar Instituția Prefectului se lua toate măsurile pentru organizarea în condiții de siguranță a alegerilor parlamentare pentru ca fiecare cetățean să poată să își exprime votul în condiții de maximă siguranță, având experiența organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii