alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Nagy Szabolcs, specialistul care se luptă cu COVID-19 încă din 2016 și adoră parangheliile, visează acum la un post de parlamentar

”Been there, done nothing” este sloganul pe care i l-am sugera candidatului UDMR la Camera Deputaților, Nagy Szabolcs, fost administrator public al județului Satu Mare și președinte al Consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

În urmă cu 4 ani, pe 19 octombrie, din postura de director de cabinet al președintelui Consiliului Județean, unicul candidat pentru postul de administrator public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs, a promovat examenul. Cu inima strânsă și palmele umede de emoții, acesta a reușit să treacă examenul cu 9,50 la proba scrisă și 10 la interviu. Interviul s-a desfășurat în data de 14 octombrie 2016 și a constat în ”testarea inițiativei și a capacității de a lua decizii, de a acționa în situații dificile și de criză”, candidatul obținând punctajul maxim. 

Deși a promovat un examen pe un post atât de important, conducerea Consiliului Județean nu s-a sinchisit să-l prezinte presei și publicului, astfel că redactorii Satu Mare News l-au contactat telefonic pe Nagy Szabolcs pentru a-l întreba de ce conducerea CJ a ”omis” să-l prezinte. În răspuns, Szabi, cum îi spun prietenii, a explicat sec că nu s-a făcut ”mare tamtam” pentru că la acea dată (19.10.2016 n.r.) Consiliul Județean lucra la diverse proiecte. Pus să exemplifice proiectele, Szabolcs, care ocupase până la acea dată funcția de director de cabinet al președintelui Consiliului Județean, nu a reușit să spună nici măcar un proiect și s-a supărat pe redactorul SMN, profund deranjat că i se pun întrebări răutăcioase la o oră târzie (ora 18.00).

După 4 ani în care nu a produs nimic pentru sătmăreni (doar pentru el, mai precis a reușit să obțină în acest timp și și postul de președinte al Consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare), Nagy Szabolcs, administratorul public al judeţului Satu Mare, care a refuzat în tot acest timp să-și prezinte vreun raport de activitate, preferând să ardă gazu' statului în interes personal și să ”se preocupe” de COVID-19 încă din 2016, este candidatul UDMR Satu Mare la funcția de deputat.

Szabi a fost deconspirat tocmai de colegii săi de partid, cu ocazia lansării platformei ”Să scriem împreună programul”. Aici, Nagy e prezentat ca un erou care ”de 4 ani se preocupă de gestionarea situației COVID-19 la nivelul județului”. 

Eh! Una peste alta, Nagy Szabolcs a profitat și continuă să profite din plin de banii statului român în interes personal. Satu Mare News a solicitat în urmă cu doi ani de la președintele Consiliului Județean atât atribuțiile administratorului public, cât și raportul de activitate al acestuia. 

După ce ne-a ținut în suspans timp de 30 de zile de la formularea cererii, președintele Pataki a reușit să transmită un răspuns coerent, clar, concret: ”În cei doi ani de activitate, administratorul public al județului Satu Mare s-a preocupat pentru realizarea atribuțiilor reglementate de legislația specifică postului”. Deci, nimic. 

Concret vă putem spune că lui Nagy Szabolcs îi plac parangheliile, îi plac platourile mocca. Nu contează natura evenimentului atâta timp cât e mâncare. Așa se face că Nagy nu prea a ratat vreun eveniment, fie că ne referim la o conferință de presă la spitalul județean, fie că vorbim de vreun festival de strudli sau un concurs de tăiat porci. 

Cu ochiul liber se poate observa cu Nagy Szabolcs s-a rotunjit în acești patru ani la cât ”s-a preocupat” de sătmăreni. Suntem convinși că nu e ușor să participi la fel de fel de evenimente care se finalizează nu cu discursuri din partea lui sau soluții sau idei sau ce vreți voi, ci cu mese festive și băutură. De exemplu, la o conferința de presă organizată de Spitalul Județean, în timp ce medicii prezentau intervențiie realizate cu ajutorul angiografului, Nagy Szabolcs era preocupat să bea suc și să înfulece din ”uscăturile” puse pe masă, vizibil derutat că lipsește cafeaua. 

Deși ”s-a preocupat” de 4 ani de COVID-19, Nagy Szabolcs are miros fin și simte orice eveniment care se lasă cu mâncare. Așa se face că pofticiosul Szabi nu se mulțumește cu parangheliile organizate pe spinarea statului, ci atentează și la cele private, fiind văzut ghiftuindu-se la mai multe evenimente organizate de firme private (vezi foto).

La niciunul dintre evenimente la care a participat nu se obosește să spună ceva. Și nu că n-ar putea sau nu s-ar descurca ci pentru că pur și simplu Szabi e un băiat bine crescut și știe că nu e frumos să vorbești cu gura plină.  

În urma alegerile locale din 27 septembrie 2020, Nagy Szabolcs a devenit consilier județean, însă, ieri și-a dat demisia, revenind pe postul de director de cabinet al președintelui Consiliului Județean Satu Mare. În vânătoarea de funcții, vrednicul Nagy Szabolcs a reușit să se fofileze și de data asta, încheindu-și mandatul de administrator public fără să-și prezinte raportul de activitate.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii