Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Satu Mare în cadru restrâns

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Satu Mare astăzi, 24 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au debutat cu intonarea Imnului Național, după care prefectul Radu Bud a dat citire mesajului premierului României, Florin Cîțu, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

ziua principatelor romane1 2021

Manifestările oficiale au fost precedate de alocuțiuni privind semnificația zilei de 24 ianuarie, un scurt moment artistic, depunerea unei coroane de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, din partea Instituției Prefectului, a Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Satu Mare, în memoria celor care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc și a celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române. 

În acest an se împlinesc 162 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

ziua principatelor romane2 2021

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii