davis banner

Inspectorii DSVSA au amendat cu 10.000 lei un Magazin Alimentar din Ardud

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au amendat cu 10.000 lei un Magazin Alimentar din localitatea Ardud pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislației în vigoare.

În urma celor peste 100 acțiuni de control efectuate în această săptămână, inspectorii DSVSA au mai aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 2.400 lei pentru două Magazine Alimentare din localitățile Hodișa și Bârsăul de Sus (pentru comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare și neaprobate sanitar veterinar), respectiv șapte avertismente unor producători particulari din Piețele Agroalimentare: Mare – 2, Someș – 1, Mică – 2 și Piața Carei – 2. A fost pusă sub sechestru/reținere oficială cantitatea de 16,69 Kg produse alimentare în valoare de 384 lei, produse care au fost dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

”DSVSA Satu Mare recomandă tuturor consumatorilor ca aprovizionarea cu carne indiferent de specia pe care o preferă să se facă numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Recomandăm de asemenea cumpărătorilor să nu achiziționeze carcase de miei/iezi, comercializați “la colțul străzii” nemarcate prin stampilare lizibilă sau fără cap atașat la carcasă, comercianții iliciți folosindu-se de metode de substituire a speciei ovină / caprină, cu canide”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii