Cultură de cannabis descoperită într-un beci

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La data de 26.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna aprilie 2021, inculpatul a înființat o cultură indoor de canabis și a comercializat droguri de risc către diverși consumatori de pe raza județelor Prahova și Satu Mare.

La data de 26.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora a fost descoperită o cultură indoor de canabis (aflată în subsolul unei anexe), prevăzută cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilație și control al temperaturii, formată din 13 plante (cu dimensiuni de peste 100 de cm), 9 plante recoltate (aproximativ 3 kilograme de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat și un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis).

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii