davis banner

În Satu Mare, toți elevii revin la școală pe 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale care încep cursurile pe 10 mai

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii se vor întoarce la cursuri pe 5 mai, cu excepția celor din calsele a VIII-a și a XII-a, care vor începe cursurile pe 10 mai, și că respectarea măsurilor sanitare va permite desfășurarea orelor în condiții optime. 

„Elevii de clasa a VIII-a revin la șoală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională (…) Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a argumentat Sorin Cîmpeanu cererea ca toți elevii din clasele terminale să participe la ore în format fizic.

 

De asemenea, ministrul Educației a insistat ca în școli să fie introduse testele rapide non-invazive și că încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății.

 

„Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la școală după vacanța de sărbători pascale”, a spus Cîmpeanu.

 

În opinia ministrului Educației, în școli, regulile se respectă „mult mai riguros decât în orice alte locuri”.

 

„Trebuie găsit acel optim între risc și beneficiu. Riscurile nu vor putea fi eliminate total, dar prin măsurile de distanțare adecvată, purtarea obligatorie a măștii de protecție, aerisirea spațiilor de învățământ, testarea – testare care nu s-a făcut până acum în școli – putem să ținem sub contrl aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare”, a mai spus Cîmpeanu.

 

De astăzi, municipiul Satu Mare a trecut în scenariul verde, astfel că se aplică noi măsuri, mai relaxate, privind domeniul HoReCa și cel al spectacolelor/culturii.

Incidența în municipiul Satu Mare a coborât la 1,09 infectări la mia de locuitori, ceea ce face ca, alături de celelalte localități urbane din județ, măsurile de protecție care se aplică permit de exemplu funcționarea restaurantelor la o capacitate de ocupare de 50%, organizarea de spectacole, concerte la o capacitate de 50% a sălii și funcționarea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc la o capacitate de 50%. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii