gotec

Ministerul Sănătății nu e de acord ca școlile să funcționeze cu prezență fizică fără condiția vaccinării a 60% din personal, unde incidența e sub 3 la mie 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Sănătății “nu a putut fi de acord, din motive epidemiologice”, cu propunerea Ministerului Educației ca, în localitățile unde rata de incidență nu depășește 3 la mie, școala să se desfășoare cu prezență fizică indiferent dacă se îndeplinește condiția vaccinării a 60% din personalul școlar, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Declarația vine după ce, miercuri seară, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, afirma că vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp” condițiile ce însoțesc reluarea școlii, după vacanța de două săptămâni, abia încheiată.

Sorin Cîmpeanu spune că, fiind o decizie care ține de Ministerul Sănătății, “nu putem decât să o respectăm”, iar “noi, Ministerul Educației, nu putem și nici nu dorim să ne substituim Autorității cu competențe în domeniul sanitar”, chiar dacă susține școala cu prezență fizică mai ales în zonele din rural.

Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro:

  • “Ministerul Educației a susținut și susține importanța trecerii din scenariul online în cel cu prezență fizică, in special pentru gradinițele și școlile din mediul rural, acolo unde incidența este sub 3 la mie.
  • Ministerul Sănătății nu a putut fi de acord, din motive epidemiologice, cu propunerea Ministerului Educației, de exceptare în acest moment a condiționării funcționării școlilor cu prezență fizică în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3/1000.
  • Având în vedere că decizia intră în atribuțiile Ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm. Este decizia Ministerului Sănătății iar noi, Ministerul Educației, nu putem și nici nu dorim să ne substituim Autorității cu competențe în domeniul sanitar”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii