Peste 70 de controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare în luna mai

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În luna mai 2021, Garda Județeană de Mediu Satu Mare a efectuat un număr total de 75 acțiuni de inspecţie și control, din care 4 inspecții planificate la obiective care fac obiectul Directivei Europene privind Emisiile Industriale și 71 de inspecții neplanificate.

Astfel, 28 controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, 4 controale au fost de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, două pentru verificarea realizării măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, 22 controale efectuate în urma unor sesizări, pentru verificarea aspectelor semnalate în acestea, o acțiune de autosesizare, două inspecții pentru emiterea sau revizuirea actelor de reglementare, iar alte 12 controale au fost efectuate împreună cu reprezentanți ai UAT privind salubrizarea localităților.

 

„Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând evacuarea apelor uzate, a modului de funcționare a stațiilor de epurare municipale, orășenești și comunale , gestionarea deșeurilor, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri. Pentru obiectivele verificate care intră sub incidența I.E.D. s-a urmărit conformarea activităților cu cerințele autorizației integrate de mediu . Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective”, a transmis Garda Județeană de Mediu Satu Mare.

 

În urma acestor controale, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 89.500 lei.

 

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

 

„În această perioadă, pe întreg teritoriul județului, au fost desfășurate ample acțiuni de salubrizare, atât de către autoritățile administrației publice locale cât și de către deținătorii de terenuri, persoane fizice și juridice. La nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale există operator de salubritate și este implementat un sistem de colectare ‘din poartă în poartă‘. Totuși, nu este de înțeles de ce unii cetățeni aruncă deșeurile din gospodăria proprie în spații neautorizate. Există în general o implicare evidentă a autorităților locale în găsirea de soluții pentru descurajarea abandonării deșeurilor. O eficiență mai mare am constatat-o acolo unde s-a înfiintat Poliția Locală sau unde s-a procedat la instalarea unor camere de filmat . Este importantă desfășurarea unor actiuni de monitorizare a zonelor în care se depozitează necontrolat deșeuri”, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii