alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

În județul Satu Mare au fost recenzate 99,32% din totalul exploatațiilor agricole

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În acest moment ne aflăm în etapa finală a recenzării în teren a exploatațiilor agricole în cadrul Recensământului General Agricol 2020. 

În județul Satu Mare au fost recenzate 99,324%  din totalul exploatațiilor agricole, până la data de 14 iulie 2021 au fost recenzate un număr de 58.305 exploatații agricole dintr-un număr total de 58.694. 

 

Procesul de recenzare a exploatațiilor agricole a fost finalizat în 43  de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Satu Mare, în 6 UAT-uri recenzarea se situează peste media de colectare a datelor pe județ, în timp ce în 16  UAT-uri se plasează sub media de colectare județeană.

 

La nivel național au fost recenzate 98,63% din totalul explotațiilor agricole, ceea ce face ca județul Satu Mare să fie peste media pe țară în ceea ce privește stadiul colectării datelor în teren.

Procesul de colectare a datelor în teren direct de la exploatațiile agricole/fermele din județul Satu Mare a demarat pe data pe data de 10 mai 2021 și se va încheia pe data de 31 iulie 2021, conform Programului calendaristic pentru pregătirea și organizarea Recensământului General Agricol – runda 2020.

 

Colectarea datelor se realizează pe baza  dispozitivelor electronice, în teren acționând un număr de 308 recenzori coordonați de un număr de 61 recenzori-șefi și un coordonator județean. Procesul de colectare, procesare, analiză și validare a datelor de la RGA -runda 2020 este complet digitalizat, fiind o premieră pentru cercetările statistice exhaustive ( toate unitățile statistice investigate, în cazul de față exploatațiile agricole) desfășurate de către Institutul Național de Statistică (INS).

 

În calitate de președinte al Comisiei Județene pentru organizarea și desfășurarea RGA - runda 2020, prefectul Altfatter Tamás mulțumește recenzorilor pentru activitatea prestată până în acest moment, membrilor Secretariatului Tehnic Județean, specialiștilor din Direcția Județeană de Statistică Satu Mare și de la Direcția pentru Agricultură Județeană Satu Mare, precum și Serviciului de Telecomunicații Speciale care a asigurat suportul tehnic pentru comunicațiile electronice și funcționarea optimă a dispozitivelor electronice. Prefectul își exprimă convingerea că  în câteva zile va fi finalizat procesul de colectare a datelor în teren de la toate exploatațiile agricole din județul nostru, astfel încât ultima parte a lunii iulie pentru  să fie dedicată pentru verificare, analiză și validare date. La data de 31 iulie, aplicația instalată pe tabletele electronice (SurveySolutions) cu care se colectează și procesează datele statistice va fi închisă, iar procesul de recenzare va fi finalizat.

 

De asemenea, prefectul mulțumește tuturor fermierilor din județul nostru, respondenți care au dat dovadă de solicitudine în relația cu recenzorii și au comunicat date corecte, conforme cu realitatea. Datele furnizate de aceștia vor fundamenta politicile agricole și de dezvoltare rurală la nivel european, național și județean.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii