davis banner

Aproape 200 de sancțiuni aplicate de polițiștii sătmăreni în patru ore

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au continuat și ieri, 12 august, activitățile tot în sistem integrat, cu peste 80 de efective din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică și transporturi feroviare, având același obiectiv, de creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. 

În intervalul orar, 07.00-09.00 și 17.00-19.00, polițiștii județului Satu Mare au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, al consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și pentru alte încălcări ale legislației în vigoare.

 

În urma abaterilor constatate, aceștia au aplicat 191 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 57.000 de lei, dintre care, 140 conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, polițiștii de ordine publică au organizat și desfășurat activități în aceeași măsură, și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase. 

 

Totodată, aceștia au acționat și în domeniul piscicol și au verificat 4 obiective cu privire la respectarea normelor ce reglementează sistemele de securitate private.

 

Poliţiştii T.F. au acționat în sistem integrat cu polițiștii rutieri şi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în scopul prevenirii producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării, de către participanţii la trafic, a reglementărilor legale în vigoare. 

 

Pe parcursul zilei de ieri poliţiştii T.F. au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea comiterii unor fapte antisociale, precum şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează judeţul Satu Mare. 

 

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, cu precizarea că, astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

 

 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! 

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii