alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Măsurile luate de autorități după apariția Omicron în România: Test PCR obligatoriu la intrarea în țară, carantină pentru nevaccinați

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile au anunțat măsurile pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România, după ce au fost confirmate primele două cazuri.

Este obligatoriu un test negativ PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte de intrarea în România și carantină obligatorie pentru nevaccinați, în cazul persoanelor care se întorc din state din afara UE. Pentru persoanele care se întorc din UE se menține obligativitatea prezentării unui certificat verde. 

”Românii care vin din țări terțe, din afara UE, vor prezenta un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore . Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din UE vor trebui să prezintă ca până înainte certificatul verde Covid”, a declarat Alexandru Rafila. 

Cetățenii români care intră în țară fără testul negativ vor intra obligatoriu într-o carantină de 14 zile. 

Raed Arafat a anunțat că se va introduce un ”passager locator form” pentru ca autoritățile să poată vedea mai ușor unde se află o persoană infectată pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact. Acest formular va intra în vigoare de la 20 decembrie.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii