Oficial | Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform proiectului de OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital, un document utilizat deja în alte 18 state membre UE.

Documentul va permite eficientizarea anchetelor epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Ciucă a menţionat că formularul va putea fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro. El va fi prezentat, la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei. Datele completate în formular vor fi accesate doar de către angajaţii autorizaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi vor putea fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice, a precizat premierul Nicolae Ciucă. 

”Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-CoV-2. Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane – rutiere sau navale”, a spus Ciucă.

Unde și cu cât timp înainte trebuie completat PLF

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro. Va fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră.

”Nu împiedică în vreun fel circulația, din contră, ne ajută să localizăm rapid contacții unei persoane infectate și DSP-urile să poată face anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun, de testare sau izolare, după caz.

Este o procedură de identificare rapidă a contacților persoanelor infectate. Acest certificat nu va produce complicații cetățenilor care îl completează. Cetățenii români trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înaintea intrării în România”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii