davis banner

Amenzi de 117.000 lei aplicate de Garda de Mediu în ultimul trimestru al anului trecut

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În trimestrul IV al anului 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 147 acțiuni de inspecţie și control.

Opt dintre aceastea au fost inspecții planificate la obiective care fac obiectul Directivei Europene privind Emisiile Industriale, 47 inspecții planificate tematice, respectiv 92 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

  • 37 controale dispuse de Comisariatul Generalal Gărzii Naționale de Mediu;
  • 8 controale de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare;
  • 3 pentru verificarea realizării măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare;
  • 26 controale efectuate în urma unor sesizări (verificarea aspectelor semnalate);
  • 8 acțiuni de autosesizare; 
  • 3 inspecții pentru emiterea sau revizuirea actelor de reglementare;
  • 4 controale împreună cu reprezentanți ai altor autorități;

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând calitatea aerului, gestionarea deșeurilor, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

Pentru obiectivele verificate care intră sub incidența I.E.D. s-a urmărit conformarea activităților cu cerințele autorizației integrate de mediu. Acțiunile planificate tematice au vizat verificarea modului de gestionare a ”chimicalelor” de către importatori, distribuitori și utilizatori din aval. Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective. 

În urma acestor controale, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale principale, în valoare totală de 117.000lei, două sancțiuni complementare de desființare a lucrărilor, o propunere pentru suspendarea autorizației de mediu deținută de un operator (nerespectarea prevederilor acesteia), iar pentru o faptă ce face obiectul legii penale au fost sesizate autoritățile competente pentru soluționarea acesteia. 

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii