BILANȚ IPJ Satu Mare | Mai puține crime și tâlhării în 2021. În schimb, criminalitatea informatică a luat amploare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Criminalitatea de natură judiciară sesizată, comisă cu violență a scăzut cu 10% în anul 2021. 

Infracțiunile de mare violență au scăzut semnificativ, astfel, în anul 2021 omorurile au scăzut cu 62,5% comparativ cu anul 2020, iar infracțiunile de tâlhărie au scăzut cu 45,46% față de anul precedent.
 
Infracțiunile contra persoanei au înregistrat o ușoară creștere față de anul precedent, de 2,84%, ajungându-se la 1.306 infracțiuni, ponderea creșterii fiind dată de infracțiunile de vătămarea corporală din culpă și lovirea sau alte violențe, în special în domeniul violenței domestice.
 
Infracțiunile contra patrimoniului au înregistrat o scădere cu 2,5%. Trendul descendent se menține și pe linia furturilor, rezultând o scădere de 7,5% față de anul precedent. 
 
Scăderi s-au înregistrat la majoritatea infracțiunilor de furt, cele mai accentuate fiind la furturile din locuințe și categoria alte infracțiuni de furt.
 
În același timp am înregistrat creșteri privind infracțiunile informatice cu un plus de 88 de infracțiuni, cu mențiunea că fenomenul criminalității informatice a luat amploare, ceea ce impune o specializare a polițiștilor care investighează acest tip de fapte în scopul contracarării eficiente a acestora.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii